Wij maken het verschil door mensen met een (licht verstandelijke) beperking, autisme, lichte dementie of NAH voorop te stellen. Onze vorm van dagbesteding is ontstaan vanuit de visie dat de mens centraal moet staan (en niet de organisatie). Wij bieden onze deelnemers individuele begeleiding zodat er een stabiele basis wordt gelegd die persoonlijke groei mogelijk maakt. Wij zijn van mening dat het welzijn van en de zingeving voor de deelnemers voorop staat.
Hoe we dit realiseren?
- Deskundige begeleiding
- Maximale groepsgrootte van 8 deelnemers per activiteit
- Persoonlijke aandacht
- Sfeervolle werkruimtes/ateliers en een rustruimte
Bij veel van onze activiteiten creëren de deelnemers eigen producten of geven zij aan sommige producten een eigen twist. Vandaar ‘Atelier’ in onze naam. De zelfgemaakte kunst kan via een (eigen) markt te koop aangeboden worden. Dan is ook het verkopen een onderdeel van de activiteiten. Net als het fotograferen, het erover vertellen of het zelf houden. Het is maar net wat bij wie past.
Wil je meer weten? Zie ons Beleidsplan voor onze plannen dit jaar en kijk bij ons activiteitenverslag wat we vorig jaar hebben gedaan.
Missie en visie
Missie: Het Andere Atelier biedt een veilige en stimulerende dagbesteding voor mensen met een hulpvraag, zoals (licht verstandelijke) beperking, autisme, lichte dementie, of niet-aangeboren hersenletsel (NAH).
Visie: Wij streven naar een inclusieve samenleving waarin iedere deelnemer zijn of haar talenten kan ontdekken en ontwikkelen. Door deskundige begeleiding, persoonlijke aandacht en sfeervolle werkruimtes creëren we een veilige en stimulerende omgeving die sociale interactie bevordert. Onze focus ligt op het welzijn en de zingeving van onze deelnemers, waarbij we hen ondersteunen in hun persoonlijke groei en ontwikkeling.